Heerlijk uit eten bij Restaurant De Broeierd

Culinair genieten in de oudste herberg van Twente

Reserveer een tafel

Restaurant De Broeierd

Restaurant De Broeierd is gevestigd in de oudste herberg van Twente en is gecombineerd met de moderne inrichting van nu. De chef-kok en zijn keukenbrigade bereiden de meest lekkere gerechten waarbij ambachtelijke, eerlijke, biologische en streekproducten de basis vormen.

Culinair genieten in een prettige ambiance

Het sfeervolle restaurant is de perfecte locatie om even helemaal tot rust te komen. De ongedwongen sfeer in restaurant maakt het erg toegankelijk. Hier kunt u genieten van een heerlijke lunch of uitgebreid diner. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor een goede kop koffie in onze huiskamer of een borrel in de gezellige hotelbar. U kunt ook gebruikmaken van de private dining faciliteiten. De privéruimte kunt u exclusief afhuren. Ideaal voor een zakelijk of feestelijk diner. In de wintermaanden zal de open haard volop branden en met mooi weer kunt u buiten genieten op het terras met buitenkeuken.

Bekijk de restaurantwebsite

Openingstijden van het restaurant

  • Ontbijt: 07:00- 11:00
  • Lunch: 11:00 – 17:00
  • Diner: 17:00 – 22:00
  • Late night snack: 21:00 – 23:00


Lunchkaart

LEKKER VOOR ERBIJ

  • BROODPLANKJE Vers afgebakken brood met diverse smeersels6,00
  • AMBACHTELIJKE FRITES Met mayonaise 4,00
  • SEIZOENSSALADE Salade met ingrediënten van het seizoen4,00

SALADES

  • CAESAR Gegrilde kip, bacon, ei, tomaat, Grana Padano en Caesar dressing 15,50
  • ZALM & GAMBA Frisse salade van pulled zalm en gebakken gamba's met crème fraîche, wakame en cornichons16,50
  • CARPACCIO Dun gesneden rundermuis, Grana Padano, pittenmix, mesclun en truffelmayonaise 16,50
  • HALLOUMI Rijkgevulde salade met gegrilde Halloumi kaas, chioggia biet en walnoten15,50

SOEPEN

  • POMODORISOEP Soep van pomodori tomaat met basilicumolie 7,50
  • SOEP VAN HET SEIZOEN Seizoensgebonden wisselende soep 7,50

BROOD & CO

  • CARPACCIO Dun gesneden rundermuis, Grana Padano, pittenmix, rucola en truffelmayonaise13,50
  • PULLED ZALMMet topping van kappertjes en kruidensla 14,50
  • CLUBSANDWICH CLASSICGegrilde kip, oude kaas, bacon, ei, tomaat en mesclun sla14,00
  • GEGRILDE GROENTENGegrilde groenten, walnoten, frisse sla, dressing van verse koriander en geroosterde tomaat11,00

WARME LUNCHGERECHTEN

  • 12-UURTJE Ambachtelijke rundvleeskroket, mini uitsmijter, seizoenssoep en salade13,50
  • KLASSIEKE UITSMIJTER 3 Spiegeleieren met boerenachterham en jonge kaas9,50
  • KROKETTEN OP BROOD2 Ambachtelijke rundvleeskroketten geserveerd met mosterd9,50
  • KLASSIEKE BOERENTOSTI Boerenachterham, kaas en ketchup8,00

LUNCHPLATES

  • KIPSATÉ BALI Geserveerd met atjar, crispy topping en Balinese pindasaus 19,50
  • FISH & CHIPS Ambachtelijke lekkerbek met gegrilde citroen en ravigottesaus 19,50
  • FLETCHER BURGER100% Runderburger op een brioche bol met tomaat, zoetzure augurk, krokante uienringen en cajunsalsa 19,50

Dinerkaart I de Broeierd

Lekker vooraf

  • BROODPLANKJEVers afgebakken brood met diverse smeersels6,00

Voorgerechten

  • STEAK TARTAAR Taartje van fijn gesneden rundvlees met gekonfijte eidooier, houtskool-mayonaise en crouton van zuurdesembrood 15,50
  • ROQUEFORTMousse van blauwschimmelkaas met geroosterde little gem, walnoten en gedroogde vijgen 12,00
  • BLINI’S Pannenkoekjes van boekweitmeel belegd met gerookte zalm en mierikswortelcrème 14,00

Tussengerechten

  • CRÈMESOEP VAN EEKHOORNTJESBROOD Met rundvleesravioli en Amsterdamse ui9,50
  • COQUILLES ST. JACQUES Gebakken coquille met buikspek en een sesam-soja stroop 16,50

Hoofdgerechten

  • DIAMANTHAAS Gegrilde diamanthaas met rilette van kalfswang en Maderajus 24,50
  • PARELHOEN Suprème filet van het parelhoen gevuld met pistachenoten en biologische tijmjus21,50
  • ZEEBAARS Gegrilde zeebaarsfilet met gepocheerde witvis, gamba’s en salsa verde22,00
  • RAVIOLI Verse pasta gevuld met bospaddenstoelen en saus van gepofte puntpaprika 21,50

Desserts

  • KAASPLANKJEDiverse binnen- en buitenlandse kazen, rozijnenbrood en appelstroop14,50
  • SCHWARZWÄLDER KIRSCH Chocolade panna cotta met spongecake, amarena kersen en chocolade-ijs 10,00
  • VANILLE PUDDINGMet gekarameliseerde rode biet, eiwitschuim en frambozen ijs

Kinderkaart

Kleintje vooraf

  • MINIBROODJEMet diverse smeersels3,50
  • TOMATENSOEP Soep van pomodori tomaat met pesto 4,25
  • SOEP VAN HET SEIZOENSeizoensgebonden soep 4,25
  • KIPCOCKTAILFrisse cocktail met kip, ananas, komkommer en cocktailsaus5,50

Buikje rond

  • KIPSATÉ1 Stokje kipsaté, frietjes, kroepoek en satésaus8,50
  • HAMBURGER Broodje hamburger met tomaat, jonge kaas, sla, ketchup, mayonaise en frietjes8,50
  • FRITES MET SNACKFrietjes met appelmoes en een kroket, frikandel, kipnuggets of vegan nuggets6,50
  • FISH & CHIPS Witvis in een krokant jasje met ravigottesaus8,50
  • SPAGHETTIMet tomatensaus, rundergehakt en geraspte kaas8,50

Zoet feestje

  • BROWNIEMet kokosroom4,50
  • VERSE FRUITSALADE 4,50
  • KINDERIJSJE2 Bolletjes ijs met slagroom en spikkels4,50

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies.

Fletcher Hotels gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om de website nog gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer in ons cookiebeleid.  Indien u niet akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies, kunt u dit instellen via uw Browser. Meer info